Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

European Winner 2016


Dedikeret Audiolog Hædret Med Stort Europæisk Pris

Duncan Collet-Fenson


En dedikeret hørespecialist er blevet anerkendt for sit enestående bidrag til hørebranchen efter at have modtaget en prestigefyldt pris. Duncan Collet-Fenson fra Aston Hearing Services i Amersham, Buckinghamshire, modtog den eftertragtede titel European Audiologist of the Year (AOTY) 2016 blot et par uger efter at være blevet udnævnt til UK Audiologist of the Year, og slog dermed hårde konkurrenter fra otte lande på tværs af Europa. Dommerne i AOTY lagde især vægt på den effekt, Duncan havde haft og fortsat har på sin patient Nicolas liv.

Nicola, der har nomineret Duncan til den prestigefyldte pris, sagde: “Takket være den fortsatte støtte fra Duncan, er min historie blev glad, men kompleks. Han og hans team har været der for mig hele tiden.

“Fra barnsben havde jeg et høretab på 80 % på det ene øre og normal hørelse på det andet. Jeg levede godt med dette, indtil jeg pludselig fik et sensorineuralt høretab (SSHL) på øret med “normal hørelse”. Mit liv ændrede sig; jeg kunne ikke længere høre. I en ung familie havde jeg desperat brug for at skabe kontakt til den hørende verden igen.

“Jeg var på dette tidspunkt meget heldig at opdage Aston Hearing Services og møde Duncan.  Med tålmodighed og forståelse guidede han mig gennem muligheder og metoder og var altid tilgængelig for besvarelse af spørgsmål. Dette var især vigtigt, da jeg påtog mig flere udfordringer og kom i nye, mere støjende situationer.

“Duncan ydede pleje og støtte langt ud over det at levere høreapparater. Jeg følte, at min personlige historie kunne hjælpe folk med at forstå konsekvenserne af SSHL, og jeg har i samarbejde med Duncan arbejdet på en kampagne, der skal øge offentlighedens bevidsthed om tilstanden. Vi holder ofte foredrag og har udgivet artikler i bladene. Vi har endda afholdt et madlavningskursus for en gruppe damer, der på samme måde havde mistet hørelsen. Dette var en stor succes og gjorde det muligt for os at dele de følelser af ensomhed og isolation, der følger med et høretab.

“Mit forhold til Duncan og hans team bygger på fuldstændig tillid. Jeg føler mig meget heldig at have Duncan som min audiolog og ven, og han fortjener at blive anerkendt for alt sit hårde arbejde og støtten til alle hans klienter”.

Det er nu niende år for afviklingen af konkurrencen Audiologist of the Year – der afvikles i et samarbejde mellem Rayovac, verdens førende producent af batterier til høreapparater* og en afdeling i Spectrum Brands Inc., Audio Infos, en førende international udgiver af publikationer til hørebranchen og European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA), – hvor de professionelle inden for hørebranchen fejres i hele Europa.

Et uafhængigt dommerpanel bestående af 17 branchefolk har anvendt sommeren til at behandle de anonyme indsendelser og finde en værdig vinder i mellem de hundredvis af forslag fra hele UK, Irland, Østrig, Frankrig, Tyskland, Spanien, Sverige og Holland.

Hver nomineret blev bedømt på dedikation, engagement, viden og serviceniveau, som deres patienter havde beskrevet. Der udvælges en vinder fra hvert af de deltagende lande i september, og vedkommende går videre til kroningen af Europamesteren. The European Audiologist of the Year titlen blev givet til Duncan ved Rayovac’s årlige Evening of Excellence, der blev afholdt på EUHA kongressen i Hannover, Tyskland, i oktober. “Jeg er glad for at have vundet titlen UK Audiologist of the Year og det efterfølgende at vinde den europæiske pris er helt utroligt.  Mit team og jeg er meget begejstrede og de fremtidige muligheder for at anvende disse vidunderlige anerkendelser som en platform til at øge bevidstheden i det offentlige og også til at uddanne andre sundhedsfaglige om vigtigheden af  pleje af høretab.  Vi vil gerne opfordre alle til at behandle deres ører og hørelse med samme respekt og vigtighed, som de behandler deres øjne og syn. Nikkis erfaring viser, at kendskab til din personlige hørelse, positiv intervention og individuel støtte kan gøre en reel, konkret forskel for den enkelte og deres familie”.

Paula Brinson-Pyke, marketingdirektør hos Rayovac, sagde: “Hver dag overraskes vi af det store antal virkelig inspirerende historier omkring hørelse, som vi modtager fra folk i hele Europa. Konkurrencen Audiologist of the Year er en stor dag i vores kalender, og det er dejligt at kunne belønne disse fantastiske fagfolk med den anerkendelse, de fortjener”.

“Audiologer, som Duncan og alle vores landsfinalister, leder os frem mod en forøgelse af standarderne i hørebranchen på tværs af Europa. Vil vil lykønske Duncan og alle landevinderne af hele vores hjerte, og vores tak skal lyde hele vejen ud til de patienter, der tog sig tid til at nominere deres audiologer”. De øvrige landevindere, der stillede op til den europæiske titel, var:

  •  Pierre-Olivier Grenot, Frankrig
  • Thomas Müller, Tyskland
  • Peter Ferguson, Irland
  • Wilgis Schoffelmeijer, Holland
  • Bibiana Sovieri González, Spanien
  • Åsa Skagerstrand, Sverige
  • Reinhard Fenzl, Østrig

 

For jævnlige opdateringer om konkurrencen Audiologist of the Year besøg www.audiologistoftheyear.eu, følg AOTY på Twitter på www.twitter.com/AOTY_EU eller like us på Facebook at ww.facebook.com/audiologistoftheyear